Τραμπ – Μπάιντεν: Τι είναι αυτό που τους ενώνει

Τραμπ – Μπάιντεν: Τι είναι αυτό που τους ενώνει

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ είναι “teetotalers”, δηλαδή απέχουν πλήρως από την κατανάλωση αλκοόλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δεν έχουν καταναλώσει ποτέ αλκοολούχα ποτά στη ζωή τους, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων.

Σύμφωνα με τους NYT, η καμπάνια των Teetotalers και το γεγονός ότι έχει δοθεί πολύ λίγη προσοχή στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ως έναν βαθμό απόδειξη για το πώς έχει αλλάξει η πολιτική κουλτούρα της χώρας.

Οι υποψήφιοι, οι βοηθοί στις προεκλογικές εκστρατείες και οι δημοσιογράφοι πίνουν λιγότερο, έχοντας επίγνωση της μεγαλύτερης διαφάνειας που υπάρχει στην εποχή των κινητών και του Twitter, καθώς και των σκληρών απαιτήσεων των εκστρατειών που διαρκούν 24 ώρες το 24ωρο.  

Έχει να κάνει όμως και με το γεγονός ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ, παρά τις έντονες διαφορές τους, έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα και το υπόβαθρό τους, σύμφωνα με βιογράφους και άλλους που τους έχουν παρατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων.

Και οι δύο μεγάλωσαν σε οικογένειες όπου η κατανάλωση αλκοόλ έπαιξε έναν ζοφερό ρόλο. Ο αδερφός του Τραμπ πέθανε από το αλκοόλ και ένας από τους αγαπημένους θείους του Μπάιντεν, μαζί με τον οποίο ζούσε μεγαλώνοντας, κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες, εξηγείται στο δημοσίευμα.

Αλλά πάνω από όλα, το γεγονός μαρτυράει την προσωπικότητα δύο έντονα φιλόδοξων ανθρώπων και την εκτίμησή τους ότι το αλκοόλ θα αποτελούσε για αυτούς ένα μειονέκτημα.

«Είναι δύο άκρως ανταγωνιστικοί άνδρες που κατάλαβαν νωρίς στην καριέρα τους ότι το μονοπάτι προς την επιτυχία τους θα ήταν ο βαθμός της προθυμίας τους να αναλάβουν τους ρόλους που επιθυμούσαν», αναφέρει ο Έβαν Όσνος, συγγραφέας μιας βιογραφίας του Μπάιντεν. «Δεν υπήρχε περιθώριο για μεθύσια».

«Κάποτε στην αμερικανική δημόσια ζωή η προσωπικότητα κάποιου συνδεόταν με τον βαθμό της νηφαλιότητάς του», σημειώνει ο Τιμ Ναφτάλι, προεδρικός ιστορικός. «Νομίζω πως αυτό εξαφανίστηκε μετά το τέλος της ποτοαπαγόρευσης».

Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ σπάνια συζητούν τις συνήθειές τους σχετικά με το ποτό ενώ δεν προβάλουν την αποχή τους από αυτό ως κάποιου είδους αρετή.

Κάποτε ο Τραμπ αστειεύτηκε σχετικά με αυτό, αναφέροντας ότι δεν έχει καταναλώσει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του.

«Μπορείτε να φανταστείτε αν το έκανα;», ρώτησε. «Πόσο χάλια θα γινόμουν».

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή