Μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός -τουλάχιστον 25 οι νεκροί

Μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός -τουλάχιστον 25 οι νεκροί

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Τα σωστικά συνεργεία στην πόλης της Σμύρνης αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα χαλάσματα, με τον αριθμό των θυμάτων να έχουν φθάσει τα 27 -εάν προστεθούν και οι δύο άτυχοι νέοι στη Σάμο- και τουλάχιστον 804 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις παράλιες περιοχές της Δυτικής Τουρκίας, ενώ δύο έφηβοι 15 και 17 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο αφότου καταπλακώθηκαν από τοίχο στη Σάμο.

Στη Σμύρνη, έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 κτήρια, με τους κατοίκους ανάστατους εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ισχυρών μετασεισμών στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το Reuters, τα σωστικά συνεργεία έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας και των τρίων παιδιών της, καθώς έχουν δώσει σημεία ζωής.

Οι εργασίες αναζήτησης και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε οκτώ κτήρια, ενώ συνεχίζονται σε εννέα περιοχές. Το εργο των συνεργείων δυσχεραίνουν οι περίπου 470 μετασεισμοί που έχουν εκδηλωθεί μετά τον κύριο σεισμό που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η σεισμική δόνηση, το μέγεθος της οποίας εκτιμήθηκε πως ανερχόταν σε επτά βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ από το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών (USGS), σημειώθηκε λίγο πριν από τις δύο (ώρα Ελλάδας) στο Αιγαίο, νοτιοδυτικά της Σμύρνης, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, κοντά στη Σάμο.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός που έγινε αισθητός ως την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, ενώ προκάλεσε μίνι τσουνάμι, το οποίο πλημμύρισε τους δρόμους της Σεφερίχισαρ, τουρκικής πόλης κοντά στο επίκεντρο, και χτύπησε τις ακτές της Σάμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή