ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερα από 100.000 ημερήσια κρούσματα

ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερα από 100.000 ημερήσια κρούσματα

Τέσσερις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, με τις αρχές να ανακοινώνουν περισσότερα 100.000 νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Τα 100.233 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μια μέρα ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 97.894 και είχε καταγραφεί στην Ινδία τον Σεπτέμβριο. Ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 9 εκατομμύρια από την αρχή της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας το 3% του πληθυσμού της χώρας, ενώ οι θάνατοι προσεγγίζουν τους 230.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Ο αριθμός των μολύνσεων των τελευταίων δύο ημερών συνεπάγεται ότι στη χώρα καταγράφεται πλέον πάνω από ένα κρούσμα κάθε δευτερόλεπτο. Η νέα έξαρση καταγράφηκε μόλις τέσσερις ημέρες προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, την Τρίτη. Η πανδημία του κορωνοϊού μονοπωλεί την επικαιρότητα και την πολιτική κατά το τελικό στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Δεκαέξι πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων, ενώ δεκατρείς πολιτείες ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία.

Μέσα στον Οκτώβριο, 31 πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων, ανάμεσά τους πέντε που χαρακτηρίζονται κλειδιά στις εκλογές: το Οχάιο, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τη νόσο SARS-CoV-2 ανέρχονται σε 272 ανά 10.000 κατοίκους και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 7 ανά 10.000 κατοίκους.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί στα αμερικανικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 50% τον Οκτώβριο στους 46.000, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου.