ΚΟΣΜΟΣ

«Light» lockdown και στην Αυστρία

«Light» lockdown και στην Αυστρία

Mετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, τη σκυτάλη παίρνει και η Αυστρία, ανακοινώνοντας ένα «light» lockdown, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρώπης επαναφέρουν το μέτρο του lockdown, στην προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.

Σε διάγγελμά του, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 6 τα ξημερώματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε το κλείσιμο των εστιατορίων και μπαρ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery.

Όπως διευκρίνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας, τα καταστήματα λιανικής θα παραμείνουν ανοικτά. Κλείνει όμως τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστήμια, με τα μαθήματα να διεξάγονται εξ αποστάσεως. Τα δημοτικά και μικρότερες βαθμίδες θα παραμείνουν ανοικτά.

Τα μέα μέτρα θα ισχύσουν από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, με επιδίωξη της κυβέρνησης τη σταδιακή χαλάρωσή τους τον Δεκέμβριο, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα παραταθούν τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Η Αυστρία ανακοίνωσε χθες 5.627 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας.