Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών

Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ύποπτος για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας συνελήφθη και κρατείται από τις γαλλικές αρχές, μετέδωσε το Reuters. Η πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν ο συλληφθείς ήταν ο δράστης. Το CNN μετέδωσε, πάντως, ότι ο άνδρας είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ εναντίον του ιερέα πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).

Ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα δύο φορές στο στήθος και τράπηκε σε φυγή.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ιερέα ελληνικής καταγωγής, δήλωσε δήμαρχος της πόλης Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι αρχές σημειώνουν ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, όχι αποκλειστικά το τρομοκρατικό χτύπημα, μολονότι το περιστατικό αυτό έρχεται δύο μέρες μετά την επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας από 21χρονο Τυνήσιο, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ένας 18χρονος Τσετσένος δολοφόνησε έναν καθηγητή γυμνασίου στο Παρίσι, κόβοντας του κεφάλι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι «η Γαλλία δέχεται επίθεση», κινητοποιώντας χιλιάδες στρατιώτες για την προστασία χώρων πίστης και σχολείων.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές», σημειώνει σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταδικάζει η ΕΕ

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου». «Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή