Αρμενία: Kατηγορεί την Τουρκία ότι μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία: Kατηγορεί την Τουρκία ότι μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν υποστήριξε σήμερα ότι διαθέτει συγκεκριμένες αποδείξεις πως η Τουρκία στρατολογεί και μεταφέρει χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Πασινιάν ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την ανάκριση ενός Σύρου ο οποίος, σύμφωνα με τις αρμενικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συνελήφθη από τις δυνάμεις του Καραμπάχ.

«Τώρα υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη απόδειξη ότι χιλιάδες μισθοφόροι στη Συρία στρατολογούνται και μεταφέρονται από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Αρτσάχ», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Facebook, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Σούσαν Στεπανιάν δημοσιοποίησε ένα άλλο βίντεο από ανάκριση και έδωσε ορισμένες πληροφορίες για τον άνδρα που εικονίζεται σε αυτό, τον οποίο αποκάλεσε «Σύρο τρομοκράτη μισθοφόρο». Σύμφωνα με τη Στεπανιάν, ο άνδρας αυτός ονομάζεται Γιουσούφ Αλαμπέτ αλ Χάτζι και αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είναι 32 ετών και «του υποσχέθηκαν 2.000 δολάρια μηνιαίως για να πολεμήσει εναντίον των απίστων στο Αρτσάχ και άλλα 100 δολάρια ως ανταμοιβή για κάθε αποκεφαλισμένο άπιστο», έγραψε στο Twitter.

Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί Σύρους μισθοφόρους στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση, ενώ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Οκτωβρίου απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι Σύροι έχουν αρκετά πράγματα να κάνουν στην πατρίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή