Βρετανία: 23.254 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία: 23.254 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 23.254 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μια αύξηση 1.339 κρουσμάτων από χθες, Σάββατο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δείχνουν επίσης ότι άλλοι 162 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό, συγκριτικά με τους 326 θανάτους που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο. 

Νέο lockdown

Την επιβολή ενός νέου lockdown στην Αγγλία, με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι από την προσεχή Τρίτη και για έναν μήνα η χώρα του θα βρίσκεται σε καραντίνα, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις: Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στο χώρο της εργασίας τους, όπως επίσης οι άνθρωποι που φροντίζουν ηλικιωμένους.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για ιατρικούς λόγους, καθώς επίσης η δυνατότητα μετάβασης σε καταστήματα λιανικής, που θα παραμένουν ανοιχτά, για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. Η άσκηση θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένους όρους.

Η εστίαση, εστιατόρια και μπαρ, θα κλείσουν.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι «αν η Βρετανία δεν δράσει τώρα, θα έχει ακόμη περισσότερους νεκρούς». Ζήτησε δε από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος.

«Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή», πρόσθεσε.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 21.915 κρούσματα και 326 θανάτους.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς η επιβολή καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή