Τρίχρονο κορίτσι διασώζεται τρεις μέρες μετά τον σεισμό στη Σμύρνη

Τρίχρονο κορίτσι διασώζεται τρεις μέρες μετά τον σεισμό στη Σμύρνη

Στους 79 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, πολλοί οι αγνοούμενοι.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια στη Σμύρνη τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στην Τουρκία, σχεδόν τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή το Αιγαίο, με τον απολογισμό των νεκρών στη γείτονα χώρα να φτάνει πλέον τους 79.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στη Σμύρνη μετά τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το κορίτσι, την Ελίφ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό που έπληξε και την Ελλάδα.

Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του.

«Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια», έγραψε ο Μεχμέτ Γκιουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή