Πυροβολισμοί της αστυνομίας στο Μινσκ για εκφοβισμό διαδηλωτών (βίντεο)

Πυροβολισμοί της αστυνομίας στο Μινσκ για εκφοβισμό διαδηλωτών (βίντεο)

Εβδομαδιαίο φαινόμενο οι ογκώδεις διαμαρτυρίες.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Λουκασένκο συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο στη Λευκορωσία, και αυτή την Κυριακή η αστυνομία έριξε πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό των αποφασισμένων διαδηλωτών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι οργισμένοι Λευκορώσοι που φωνάζουν για νοθεία από τις εκλογές του περασμένο Αυγούστου συνεχίζουν παρά τη βίαιη καταστολή από τις αρχές τις εβδομαδιαίες τους διαμαρτυρίες στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις της Λευκορωσίας.

Το καθεστώς του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, που έχει ήδη 26 χρόνια στην ηγεσία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και επαίρεται ότι έχει τη στήριξη του αρχηγού ενός άλλου κράτους, δηλαδή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προσπαθεί να ελέγξει τις διαδηλώσεις με κάθε τρόπο.

Οι συλλήψεις και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο, και πλέον οι λευκορωσικές αρχές καταφεύγουν και στους πυροβολισμούς για να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες των δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Πληροφορίες της οργάνωσης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna 96 έκαναν την Κυριακή λόγο για 221 προσαγωγές διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από NBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή