Α. Μέρκελ: Υποφερτός Δεκέμβριος μόνο αν τηρήσουμε τα μέτρα

Α. Μέρκελ: Υποφερτός Δεκέμβριος μόνο αν τηρήσουμε τα μέτρα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα έχει έναν υποφερτό Δεκέμβριο εάν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδώσουν, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι σημαντικό τμήμα από την επιτυχία των μέτρων εξαρτάται από τη συμμετοχή και την και κατανόηση των πολιτών.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι εάν ο κόσμος σεβαστεί τους περιορισμούς τις επόμενες τέσσερις εβδομάδας «για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του ιού, τότε θα είμαστε ικανοί να διαμορφώσουμε ανεκτές συνθήκες τον Δεκέμβριο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ομολόγησε ότι προχωρεί στη λήψη μέτρων με «βαριά καρδιά» και μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των επιστημόνων είπε ότι ο ιός αντιδρά διαφορετικά και πιο επιθετικά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή την ραγδαία εξάπλωση του ιού να νικήσει το σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις εντατικές έχει δεκαπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή