ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να προστατεύσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Φωτ. SHUTTERSTOCK

Να προστατέψει την ασφάλεια των δημοσιογράφων, καθώς και την ανεξαρτησία του Τύπου, κάλεσε την Τουρκία ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία, Ρόμπερτ Ντέστρο.

Όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter, «στην Τουρκία, η βία κατά των δημοσιογράφων είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να προστατεύσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων και να υπερασπιστεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου».

Επιστολή Πομπέο σε Δένδια

Στο μεταξύ, αποδοκιμασία για τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας εκφράζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε επιστολή – απάντηση προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».   

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Δένδια στην οποία τόνιζε ότι η Άγκυρα δημιουργεί «κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και αντίκειται στις προβλέψεις του προοιμίου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ».