Παρακλάδι της Αλ-Κάιντα απειλεί με εκδίκηση τον Μακρόν

Παρακλάδι της Αλ-Κάιντα απειλεί με εκδίκηση τον Μακρόν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε δολοφονίες όσων προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ πραγματοποίησε το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρεμπ, απειλώντας την ίδια στιγμή με εκδίκηση τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη στάση του αναφορικά με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo.

«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει», αναφέρει η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της, «απαντώντας» στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου κατά την τελετή που διοργανώθηκε στη μνήμη του αγρίως δολοφονηθέντος καθηγητή Σαμουέλ Πατί.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του, στο πλαίσιο ενός μαθήματος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ορισμένοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί», συνεχίζει η εξτρεμιστική οργάνωση, καλώντας τους υποστηρικτές της να «εκδικηθούν» και παρουσιάζοντας ως «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας», πρόσθεσε η οργάνωση, απευθυνόμενη στον Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή