Μεταξύ Συμπληγάδων ο Μπ. Τζόνσον για το lockdown

Μεταξύ Συμπληγάδων ο Μπ. Τζόνσον για το lockdown

Μέτωπο κατά των μέτρων στήνει ο Νάιτζελ Φάρατζ.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταρσία στο κόμμα του, τους Συντηρητικούς, αντιμετωπίζει από τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αυστηρό lockdown που επιβάλλεται και στην Αγγλία από την Πέμπτη.

Την ώρα που η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για την καθυστερημένη αυστηροποίηση των μέτρων, κι ενώ σαρώνει πλέον τη χώρα το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, η δεξιά πτέρυγα των Συντηρητικών καθώς και η αντίστοιχη, ισχυρή πλευρά του βρετανικού Τύπου βάλλουν από την άλλη μεριά κατά του κ. Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που είχε νοσήσει σοβαρά από τον ιό κατά το πρώτο κύμα, περνώντας τρεις νύχτες στην εντατική, εγκατέλειψε ξάφνου την πολιτική αποφυγής ενός δεύτερου lockdown που είχε τη στήριξη του κόμματος και της αγοράς, και ανακοίνωσε το Σάββατο ότι από τις 5 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου μπαίνει και η Αγγλία σε καραντίνα.

Έτσι πλέον από τη μια πλευρά η μετριοπαθής πλευρά του κυβερνώντος κόμματος στηρίζει το lockdown και ο αρχηγός των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, κάνει λόγο για καθυστέρηση 40 ημερών, ενώ η άλλη πλευρά του κόμματος διαφωνεί με τον πρωθυπουργό και κάποιοι βουλευτές ήδη δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την Τετάρτη στη Βουλή των Κοινοτήτων την εκ νέου επιβολή καραντίνας.

Πρόσθετο πονοκέφαλο για τον κ. Τζόνσον αποτελεί η επανεμφάνιση του εμπνευστή του λαϊκίστικου κινήματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαίκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ, που δήλωσε ότι το Reform Party που ιδρύει θα αποτελεί έπαλξη κατά των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή