Θετικός στον κορωνοϊό ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια

Θετικός στον κορωνοϊό ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον νέο κορωνοϊό διαγνώστηκε ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα και όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.

Η διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ημέρες την ανάκριση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Ισάουϊ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα πυρά που δέχθηκε από την αστυνομία.

Ο 21χρονος Ισάουϊ, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου -βία και ναρκωτικά- είχε φύγει στα μέσα Σεπτεμβρίου από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά του. Ο νεαρός, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες σύμφωνα με την μητέρα του, προσευχόταν εδώ και 2,5 χρόνια. «Δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο» δήλωσε η ίδια στο AFP.

Όταν έφτασε στην νήσο Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, ο Ισάουϊ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με σχεδόν 400 μετανάστες που επέβαιναν στο φέρι «Rhapsody», σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προτού μεταβεί στο Μπάρι, στη νοτιοανατολική Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου. Από την έρευνα έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ότι έφτασε στη Νίκαια την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Οι ερευνητές της αστυνομίας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στα πράγματά του και αναμένουν τα στοιχεία των ερευνών που γίνονται στην Τυνησία για να διευκρινίσουν την διαδρομή που ακολούθησε, να μάθουν τον λόγο που έκανε το ταξίδι αυτό και να βρουν αν είχε συνεργούς.

Τέσσερα ακόμη άτομα υπό κράτηση

Στο μεταξύ, ακόμα τέσσερα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με το BFM TV και το AFP.

Ο δράστης, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ», αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε δύο ακόμη άτομα σε εκκλησία στη Νίκαια.

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες πριν, η δολοφονία του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στο Παρίσι.

Δύο συλλήψεις, τέσσερις πολίτες νεκροί στη Βιέννη

Την ίδια ώρα, δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη του Σέιντ Πόλτεν καθώς φέρονται να συνδέονται με τις αιματηρές επιθέσεις στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με το πρακτορείο APA.

Σημειώνεται ότι κατά τις επιθέσεις, ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή τρομοκράτη», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή