Έχασε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Ντεπ

Έχασε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Ντεπ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απερρίφθη η αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης που είχε καταθέσει κατά της εφημερίδας Sun ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ. Η εφημερίδα τον είχε κατηγορήσει ότι κακοποιεί τη σύζυγό του Αμπερ Χερντ. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε την αγωγή του ηθοποιού, αλλά οι  δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο αστέρας των «Πειρατών της Καραϊβικής» θα ασκήσει έφεση. 

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, ο δικαστής σερ Αντριου Νίκολ αναφέρει ότι οι εναγόμενοι, δηλαδή η εφημερίδα Sun και ο εκδοτικός όμιλος News Group Newspapers, απέδειξαν ότι τα δημοσιεύματά τους ανταποκρίνονταν στην αλήθεια. Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε τον χαρακτηρισμό «χρυσοθήρας» που χρησιμοποίησε ο Ντεπ για τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι η δωρεά της σε κοινωφελές ίδρυμα, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν ταιριάζει σε χρυσοθήρα. 

Ο δικαστής αναφέρει ότι στα 12 από τα 14 συμβάντα μεταξύ του ζευγαριού, οι θέσεις της Χερντ επαληθεύθηκαν, ενώ στην κατάληξη της απόφασης ο δικαστής Νίκολ αναφέρεται σε ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο Τζόνι Ντεπ, τον Αύγουστο του 2016, μέσα από την οποία αποκαλύπτονται τα πραγματικά αισθήματα που έτρεφε για τη Χερντ. Ο αστέρας του Χόλιγουντ έγραφε τότε: «Δεν έχω οίκτο, φόβο ή κανένα συναίσθημα, ούτε και αυτό που θεωρούσα αγάπη για αυτή τη χρυσοθήρα, χαμηλού επιπέδου, κοινή, γλυκανάλατη, ιχθυαγορά. Το μόνο που ελπίζω είναι στο κάρμα, που θα της στερήσει την αναπνοή. Λυπάμαι. Αλλά τώρα δεν πρόκειται να σταματήσω μπροστά σε τίποτα». 

Λίγο μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ο εκδοτικός όμιλος News Group Newspapers ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα Sun έδινε και εξακολουθεί, τα τελευταία είκοσι χρόνια, να δίνει αγώνα υπέρ των θυμάτων οικιακής βίας. «Δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται στη σιωπή», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Ευχαριστούμε τον δικαστή Νίκολ για την προσεκτική αξιολόγηση των στοιχείων και την Αμπερ Χερντ για το θάρρος που επέδειξε καταθέτοντας στο δικαστήριο».

Η δικηγόρος Τζένι Αφια, που εκπροσώπησε στη δίκη τον Τζόνι Ντεπ, δήλωσε: «Η δικαστική απόφαση είναι διεστραμμένη και αλλοπρόσαλλη. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι ο δικαστής βασίστηκε ολοκληρωτικά στην κατάθεση της Αμπερ Χερντ, αδιαφορώντας για τον όγκο των περί του αντιθέτου αποδείξεων που προσκόμισαν αστυνομικοί, ιατροί, η πρώην βοηθός της, για μάρτυρες και αποδείξεις που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή