Γαλλία: Πιθανές διακομιδές ασθενών στη Γερμανία τις επόμενες ημέρες

Γαλλία: Πιθανές διακομιδές ασθενών στη Γερμανία τις επόμενες ημέρες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή πίεση αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες σε περιοχές της Γαλλίας, με τις τοπικές αρχές να προετοιμάζονται για μεταφορές ασθενών με κορωνοϊό προς τη Γερμανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της χώρας (FHF), Φρεντερίκ Βαλτού.

Κατά τις υγειονομικές αρχές, «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με Covid-19 από το βόρειο τμήμα της χώρας προς τη Γερμανία τις επόμενες ημέρες.

Η «πίεση (της επιδημίας) είναι πάρα πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Ωβέρνη-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ω ντε Φρανς (βόρεια), εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας.

«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».

Οι υγειονομικές αρχές προβλέπουν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε περίπου 10 ημέρες» στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον Βαλτού.

Το πρωί της Τρίτης, σε περίπου δέκα λύκεια στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις ή απόπειρες καταλήψεων από μαθητές που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, θεωρώντας τα ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Υπ. Υγείας Γερμανίας: Δεν κορυφώθηκε ακόμη η πανδημία

Στο μεταξύ, προειδοποίηση πως «δεν έχουμε ακόμη φθάσει στην κορύφωση της πανδημίας» του κορωνοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, την ώρα που 2.243 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «εκατοντάδες χιλιάδες» άτομα σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα, όπως είπε.

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη Γερμανία είναι σήμερα περίπου 7.900, σύμφωνα με την Ένωση για την Εντατική Θεραπεία και την Επείγουσα Ιατρική (DIVI), η οποία τονίζει ότι οι ΜΕΘ της χώρας επαρκούν για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 και άλλες νόσους.

Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας, ο αντιπρόεδρός του, Λαρς Σάαντε προειδοποίησε ότι εάν δεν ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τα Χριστούγεννα η Γερμανία θα μετράει περισσότερα από 400.000 κρούσματα ημερησίως.

Νωρίτερα, και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου, ανακοινώνοντας αυστηρότερες συστάσεις για ακόμη τρεις περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή