Γαλλία: Οργή μαθητών μπροστά στις «ασφυκτικά γεμάτες» τάξεις

Γαλλία: Οργή μαθητών μπροστά στις «ασφυκτικά γεμάτες» τάξεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν σε μαθητικό συλλαλητήριο στο Παρίσι, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού εναντίον των μαθητών που διαμαρτύρονταν για ανεπαρκή μέτρα υγιεινής στις σχολικές αίθουσες την εποχή του Covid-19.

Ομάδα μαθητών χρησιμοποίησε καρότσια του σούπερ-μάρκετ και μεταλλικές ψησταριές, μπλοκάροντας την είσοδο του Λυκείου Colbert στο κέντρο του Παρισιού, ενώ κρέμασαν πανό από ένα παράθυρο με το σύνθημα «σε απεργία».

Ορισμένοι μαθητές άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους «απάντησαν» με σπρέι πιπεριου και προτάσσοντας τις ασπίδες τους, προσπαθώντας να απομακρύνουν τους μαθητές.

«Οι τάξεις μας είναι ασφυκτικά γεμάτες, με τους μαθητές να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον», δηλώνει στο Reuters, μαθητής του Λυκείου Colbert. «Προσπαθούν να κάνουν αναδιάταξη των θρανίων αλλά τίποτε δεν αλλάζει με αυτό, διότι παραμένουμε 30 μαθητές μέσα σε μία τάξη».

Βασικό αίτημα των μαθητών η μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σχολεία του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επέβαλε από την Παρασκευή νέο lockdown στη Γαλλία, αφήνοντας όμως τα σχολεία ανοικτά, εν αντιθέσει με το lockdown της άνοιξης. Η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερα από 52.000 νέα κρουσματα τη Δευτέρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή