Εκλογές ΗΠΑ: Νόμιμη η μαριχουάνα σε Νιου Τζέρσεϊ και Αριζόνα

Εκλογές ΗΠΑ: Νόμιμη η μαριχουάνα σε Νιου Τζέρσεϊ και Αριζόνα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η σημερινή ημέρα μονοπωλείται από το ενδιαφέρον για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, αρκετές πολιτείες έστησαν ακόμη μία κάλπη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τοπικά δημοψηφίσματα για επιμέρους ζητήματα.

Στο Νιου Τζέρσεϊ και την Αριζόνα, για παράδειγμα, οι πολίτες ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής χρήσης της μαριχουάνας. «Τα καταφέραμε» έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο βήμα προς την κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση της μαριχουάνας αφορά μόνο τους ανήλικους, με το 60% των πολιτών να τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησής της. Άλλωστε, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποφυλακίσει αρκετούς υπόδικους, οι οποίοι κατηγορούνται για χρήση και κατοχή κάνναβης.

Οι δύο παραπάνω πολιτείες έρχονται να προστεθούν στη λίστα των 11 πολιτειών, οι οποίες έχουν ήδη προβεί στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι σιγά-σιγά έρχεται και η σειρά της Πανσυλβάνιας ή της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης ψυχεδελικών ουσιών, όπως τα ψυχοτροπικά μανιτάρια, κάτι το οποίο φαίνεται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση διάφορων ψυχικών ασθενειών.

Όλες οι εξελίξεις στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή