Τραμπ: Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο – Είναι μια απάτη

Τραμπ: Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο – Είναι μια απάτη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιστολικές ψήφους προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έκανε λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

«Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα, νικήσαμε στο Τέξας και στο Οχάιο. Πιστεύουμε ότι κερδίσαμε και την Τζόρτζια, δεν μπορούν να μας φτάσουν εκεί» τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πιθανώς είναι νικητής και στη Βόρεια Καρολίνα.

«Δεν χρειαζόμαστε την Αριζόνα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πάρουμε, και βέβαια κερδίζουμε την Πενσιλβάνια με μια τρομερή διαφορά, είναι σχεδόν αδύνατο να μας φτάσουν» συνέχισε, τονίζοντας πως προηγείται επίσης σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Προσπαθούν να κλέψουν» – Επισήμανση του Twitter

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Τραμπ περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Τραμπ.

Μπάιντεν: Είμαστε σε τροχιά νίκης

Από την πλευρά του, μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «είμαστε σε τροχιά νίκης», τονίζοντας πως θα πάρει χρόνο, αλλά στο τέλος η εκστρατεία του θα κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή