ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Πολωνία: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία – Νέα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Φωτ. REUTERS

Νέα, περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, θα ανακοινωθούν στην Πολωνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μίχαλ Ντβόρτζικ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το καθολικό lockdown, ο Ντβόρτζικ τόνισε πως η κατάσταση είναι σοβαρή. «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς, αποφάσεις που θα περιορίζουν τη λειτουργία μας, τον αριθμό των κοινωνικών επαφών» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Siodma9.

Μέχρι στιγμής, έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις εστίασης και έχει γίνει έκκληση στους ηλικιωμένους να παραμένουν στα σπίτια τους. 

Η Πολωνία διανύει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αντιμετωπίζοντας αύξηση κρουσμάτων και τις κλίνες τους αναπνευστήρες και το οξυγόνο στα νοσοκομεία να εξαντλούνται, ενώ δεν επαρκεί ούτε το ιατρικό προσωπικό.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις κατά της σχεδόν πλήρους απαγόρευσης των αμβλώσεων. Το κυβερνών κόμμα PiS προειδοποίησε ότι αυτές οι συγκεντρώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα νέες μολύνσεις Covid-19.

Κάποιοι ανοσιολόγοι, πάντως, δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν τις αποστάσεις, φορούσαν μάσκες και συγκεντρώνονταν σε ανοιχτούς χώρους.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μεταθέτει την ευθύνη για την αποτυχία να αντιμετωπίσει την πανδημία.