Εμβόλιο Οξφόρδης: «Τα αποτελέσματα των δοκιμών αναμένονται εντός του 2020»

Εμβόλιο Οξφόρδης: «Τα αποτελέσματα των δοκιμών αναμένονται εντός του 2020»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη του έτους αναμένονται τα αποτελέσματα από τις δοκιμές που διεξάγονται για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν θα κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του εμβολίου, Άντριου Πόλαρντ την Τετάρτη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

Ερωτηθείς εάν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα είπε: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα».

Οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να εγκρίνουν υποψήφια εμβόλια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

«Δεν θα φανταζόμουν ότι οι υπεύθυνοι ανάπτυξης εμβολίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση ταυτόχρονα σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές, είτε ότι όλες οι ρυθμιστικές αρχές θα απαιτούν τον ίδιο χρόνο για έγκριση», δήλωσε ο Άντριου Πόλαρντ σε βουλευτές.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες εγκρίσεις πριν από άλλες. Και δεν το βλέπω ως πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή