Σε εξέλιξη σύσκεψη Μητσοτάκη – λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας

Σε εξέλιξη σύσκεψη Μητσοτάκη – λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας να χτυπά το «καμπανάκι» του κινδύνου για επιβολή νέων μέτρων.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το πρωί, ωστόσο μετατέθηκε λόγω της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας για την επένδυση «Smart & Sustainable Island» της Volkswagen στην Αστυπάλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη σύσκεψη θα βρεθούν τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο πως θα συζητηθούν ή τεθούν άμεσα νέα μέτρα με φόντο το ενδεχόμενο «κλεισίματος» και της Αττικής.

Σημειώνεται πως η η επιδημία στην Ελλάδα δείχνει ενδείξεις εκθετικής αύξησης, ξεπερνώντας πλέον τις 2.000 διαγνώσεις ανά ημέρα με μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας.

Όπως τονίστηκε χθες, η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογική κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα.

Εκρηκτική αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη -χθες ανακοινώθηκαν 595 διαγνώσεις- η οποία ανά μονάδα πληθυσμού παρουσίασε ως και 4 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σύγκριση με την Αττική και η μετάβαση αυτή έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή