Για μέρες θα μετράνε ψήφους σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσυλβανία

Για μέρες θα μετράνε ψήφους σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσυλβανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εκλογικό θρίλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδεχομένως να μην τελειώσει σύντομα, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσυλβανία ενδεχομένως να χρειαστεί μέρες και να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ισχυρίζεται το CNBC, επικαλούμενο αξιωματούχους. 

Από τις τρεις αυτές πολιτείες εξαρτώνται συνολικά 46 εκλέκτορες, καθώς το Μίσιγκαν έχει 16, η Πενσυλβανία 20 και το Ουισκόνσιν 10. Ουσιαστικά, είναι σχεδόν το ένα πέμπτο από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος για να νικήσει τις εκλογές. 

Οι πολιτικοί αναλυτές περίμεναν έτσι και αλλιώς καθυστερήσεις στην Πενσυλβανία, καθώς οι νόμοι της πολιτείας αυτής υπαγορεύουν ότι οι επιστολικές ψήφοι μπορούν να ανοιχτούν και να καταμετρηθούν μόνο όταν έχει φτάσει η ημέρα των εκλογών. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν μέσω του ταχυδρομείου έσπασε νέο ρεκόρ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι καθυστερήσεις στην καταμέτρηση προβλέπονται σημαντικές. 

Μάλιστα, η Πενσυλβάνια –από την οποία ενδεχομένως να κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών- θα συνεχίσει να κάνει αποδεκτές ψήφους που έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της Τρίτης, εφόσον αυτές παραληφθούν έως και τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. 

Στο Μίσιγκαν, οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι θα χρειαστούν άλλες 24 ώρες για την καταμέτρηση των ψήφων, όπως μετέδωσε νωρίτερα το MSNBC. 

Στο Ουισκόνσιν σημειώνονται επίσης μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας προβλημάτων στα μηχανήματα καταμέτρησης και τυπογραφικών λαθών στα ψηφοδέλτια. 
Το CNBC εκτιμά επίσης ότι αρκετός χρόνος θα χρειαστεί για να έχουμε αποτέλεσμα στη Τζόρτζια και τη Β. Καρολίνα, οι οποίες μετρούν 16 και 15 εκλέκτορες αντίστοιχα. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή