Γαλλία: Σάλος για τον «παραβάτη» υπουργό Εσωτερικών

Γαλλία: Σάλος για τον «παραβάτη» υπουργό Εσωτερικών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επίθεση» σε βάρος του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανίν εξαπέλυσε ο γαλλικός Τύπος και τα social media, καθώς δεν τήρησε τους κανονισμούς περί lockdown που απαγορεύουν την απομάκρυνση για ατομική άθληση σε απόσταση μεγαλύτερη τους ενός χιλιομέτρου από την κατοικία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της γαλλικής εφημερίδας «La Voix du Nord» και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Νταρμανίν πήγε την Κυριακή για τρέξιξο έχοντας συνοδεία τους σωματοφύλακές του κατά μήκος του καναλιού Roubaix, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από την οικία του στο Tourcoing της Βόρειας Γαλλίας. Η ατομική άθληση σε μακρινές αποστάσεις τιμωρείται με πρόστιμο 135 ευρώ.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά;», γράφει στο δημοσίευμά της η «La Voix du Nord». 

«Οι περιορισμοί είναι για τους απλούς θνητούς, οι Ολύμπιοι πάνω από εμάς εξαιρούνται», ανέφερε σε ανάρτησή του χρήστης του Twitter.

«Ο νόμος δεν ισχύει για τους μαρκησίους», ανέφερε άλλος χρήστης του Twitter. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, εάν ο κ. Νταρμανίν «αναπροσάρμοσε» τον κανονισμό, το εκανε για λόγους ασφαλείας. «Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως όλοι οι υπουργοί, σέβεται τους κανονισμούς. Αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας ζητούν συχνά αναπροσαρμογή αυτών των κανονισμών», ανέφερε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή