Iταλία: Πάνω από 30.000 κρούσματα και 300 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Iταλία: Πάνω από 30.000 κρούσματα και 300 θάνατοι σε ένα 24ωρο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ιταλία, που ανακοίνωσε 30.550 νέα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο, από 28.244 κρούσμαα την προηγούμενη ημέρα. Σε επίπεδα-ρεκόρ και ο αριθμός των θανάτων, με 352 θύματα από τη νόσο Covid-19, από 353 μία ημέρα πριν και ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στους 39.764 και των κρουσμάτων στα 790.377.

Η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας -στην οποία ανήκει και το Μιλάνο- παραμένει η περιοχή που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία, με 7.758 νέα κρούσματα, σχεδόν 1.000 περισσότερα σε σύγκριση με τον απολογισμο της προηγούμενης ημέρας(6.804 κρούσματα).

Στο Νότο, η Καμπανία παραμένει στο «κόκκινο», με 4.181 κρούσματα.

Με την κατάσταση εκτός ελέγχου, ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία -οπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης- θα εφαρμοσθούν από αύριο Πέμπτη.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά των καταστημάτων εστίασης να προειδοποιούν για μαζικά λουκέτα.

Η Ιταλία, η οποία είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας κατά το πρώτο κύμα, εμφανίζει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων(ECDC).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή