Συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Τραμπ – Απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων (βίντεο)

Συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Τραμπ – Απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων (βίντεο)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό σύνθημα «σταματήστε την καταμέτρηση των ψήφων» εκατοντάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες έξω από εκλογικά κέντρα σε Αριζόνα, Μίσιγκαν και αλλού.

Στην κομητεία Μαρικόπα στην Αριζόνα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στο εκλογικό κέντρο, προκειμένου να προστατεύσουν τους εκλογικούς αντιπροσώπους, την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ -ορισμένοι ήταν οπλισμένοι- φώναζαν έξω από το κέντρο να σταματήσει η καταμέτρηση και λέγοντας ύμνους και προσευχές για τη νίκη του Ρεπουμπλικανού.

Την ίδια ώρα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ομάδα διαδηλωτών ζητούσε από τους ανθρώπους που μετρούσαν τις ψήφους να σταματήσουν, εισβάλοντας μέσα στο εκλογικό κέντρο. Πολύ κοντά υπήρχαν μάλιστα και διαδηλωτές που φωνάζουν για το αντίθετο, δηλαδή να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.

Παρόμοια κατάσταση καταγράφηκε και στο Φοίνιξ της Αριζόνας, σε μία ιδιαίτερα πολωμένη ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ μετά την απόφαση Τραμπ να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

Live όλες οι εξελίξεις από το kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή