Θεσσαλονίκη: Νυχτερινές περιπολίες και συνεχείς έλεγχοι για τα μέτρα (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινές περιπολίες και συνεχείς έλεγχοι για τα μέτρα (εικόνες)

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρημη πόλη το βράδυ της Τετάρτης η Θεσσαλονίκη, με όσους μετακινούνται στο κέντρο της Πόλης να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Είναι ώρα που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, διενεργούν ελέγχους στους πολίτες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις και ταυτότητες.

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινές περιπολίες και συνεχείς έλεγχοι για τα μέτρα (εικόνες)-1

Σε μία πόλη «γκρίζα», λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού και των νέων περιοριστικών μέτρων, οι αστυνομικοί σταματούν έναν άνδρα που αρνείται να φορέσει μάσκα παρά τις υποδείξεις, δηλώνει πως αδιαφορεί για την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς «θέλει να κάνει βόλτες στην παραλία» και υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει για τα μέτρα διότι δεν βλέπει καθόλου τηλεόραση. Είναι ο μόνος στον οποίο επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, αφού οι υπόλοιποι πολίτες που πέρασαν από την πλατεία Αριστοτέλους είχαν μαζί τους τα απαραίτητα χαρτιά και επέστρεφαν είτε από την εργασία τους, είτε από κάποιο γιατρό.

Παρόμοιοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εναντίον της πανδημίας γίνονται σε πολλά σημεία της πόλης, με τους αστυνομικούς και τους δημοτικούς αστυνομικούς να ζητούν από τους πολίτες να επιδείξουν είτε το sms προς το «13033», είτε τη βεβαίωση εργοδότη. 

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινές περιπολίες και συνεχείς έλεγχοι για τα μέτρα (εικόνες)-2

Από την έναρξη του νέου lockdown στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοεμβρίου, οι έλεγχοι που διενεργούνται από τα μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας με περιπολικά και δίκυκλα, και με το προσωπικό να λαμβάνει τα ατομικά μέτρα προστασίας, είναι σε 24ωρη βάση. «Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του καθολικού lockdown στην πόλη. Όλες οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. βγαίνουν στους δρόμους με βάρδιες και ελέγχουν εάν τηρούνται τα μέτρα», δηλώνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή