Βραζιλία: Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο γιος του προέδρου

Βραζιλία: Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο γιος του προέδρου

Νέοι μπελάδες για την οικογένεια Μπολσονάρου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας εκ των γιων του αμφιλεγόμενου προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος.

Η εισαγγελία του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει συντάξει κατηγορητήριο κατά του γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρο και 16 άλλους από τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση την Τετάρτη του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες αφορούν στο ότι ο υιός Μπολσονάρο είχε στο κρατικώς χρηματοδοτούμενο μισθολόγιό του εγγεγραμμένους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εργάζονταν, αλλά υποχρεούνταν να επιστρέφουν στον γερουσιαστή μέρος του μισθού τους.

Ο Φλάβιο Μπολσονάρο αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε παράπτωμα και δηλώνει βέβαιος ότι το δικαστήριο θα απορρίψει τις κατηγορίες, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κατηγορίες αφορούν σε μια μεγάλη χρονική περίοδο που αρχίζει το 2007 και ολοκληρώνεται το 2018, τη χρονιά δηλαδή που εξελέγη ο πατέρας Μπολσονάρο στην προεδρία της Βραζιλίας.

Η εισαγγελία κατηγορεί επίσης τον Φαμπρίσιο Κεϊρόζ, πρώην σοφέρ του υιού Μπολσονάρο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο. Ο κ. Κεϊρόζ εντοπίστηκε να κρύβεται σε σπίτι του πρώην δικηγόρου του πατέρα και του υιού Μπολσονάρο.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή