To Παρίσι παίρνει επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας

To Παρίσι παίρνει επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι περιορισμοί θα επιβληθούν στο Παρίσι, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, Αν Ιντάλγκο, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM

Aνάμεσα στα μέτρα είναι το κλείσιμο των καταστημάτων που πωλούν φαγητό και ροφήματα, στις 10 μ.μ. (τοπική ώρα).

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού και επομένως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε είναι που χρειάζεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί» διεμήνυσε η Ινταλγκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε τον περασμένο μήνα νέο lockdown, υποχρεώνοντας σε κλείσιμο τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και τους πολίτες να έχουν βεβαίωση για τις μετακινήσεις τους. 

Παρά ταύτα,  οι γαλλικές αρχές έκριναν ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

Η επιβολή νέου lockdown, πάντως, έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι τα νοσοκομεία πολλών χωρών βρίσκονται σε πίσεση.

Σημειώνεται ότι γαλλική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters πως αυτή την εβδομάδα, στο Παρίσι, παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι και ιδιωτικά δείπνα» γι αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα.

Χθες,  η Γαλλία κατέγραψε 40.558 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 385 θανάτους,  ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις επιπλοκές του ιού σε 38.674, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή