Μηνύματα που εξαφανίζονται ξεκινά το WhatsApp

Μηνύματα που εξαφανίζονται ξεκινά το WhatsApp

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιλογή των «μηνυμάτων που εξαφανίζονται» προσφέρει πλέον το WhatsApp, σε μία εποχή που οι χρήστες ενδιαφέρονται όλο και πιο πολύ για την ιδιωτικότητά τους. 

Η νέα λειτουργία του WhatsApp, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του Νοεμβρίου, θα διαγράφει τα μηνύματα στο chat τόσο από το κινητό του αποστολέα όσο και από εκείνο του παραλήπτη, όταν περάσουν επτά ημέρες. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει τα μηνύματα αυτά κάνοντας screenshot ή προωθώντας τα σε άλλο χρήστη. 

Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο του Facebook και έχει 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως,  εξήγησε ότι μέσω των μηνυμάτων που «λήγουν» μετά από επτά ημέρες, οι χρήστες μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι κάποιες συνομιλίες τους δεν θα είναι καταγεγραμμένες για πάντα.  

Τον Απρίλιο του 2019, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε δεσμευτεί να κάνει αλλαγές στην πλατφόρμα, για να προσφέρει στους χρήστες της περισσότερη ιδιωτικότητα. Μία από τις προτεινόμενες αλλαγές του ήταν να προσφέρει πιο «εφήμερους» τρόπους να μοιράζεται κανείς περιεχόμενο, μεταξύ των οποίων και τα μηνύματα που εξαφανίζονται. 

Ελπίδα της εταιρείας είναι να μπορέσει, επίσης, να ενοποιήσει τις πλατφόρμες μηνυμάτων που ελέγχει, δηλαδή το WhatsApp, το Instagram και το Facebook Messenger. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανταγωνιστική εφαρμογή Snapchat, από την οποία το Facebook έχει αντιγράψει μία σειρά από λειτουργίες, δημιουργήθηκε πάνω στην αρχή των μηνυμάτων που εξαφανίζονται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή