Μειώνει την ψαλίδα στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Μειώνει την ψαλίδα στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνει την ψαλίδα στην πολιτεία της Τζόρτζια ο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με την Edison Research, σημειώνει μεγάλο προβάδισμα στην κομητεία Φούλτον. 

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων στην εν λόγω κομητεία, ο Μπάιντεν προηγείται με 72,6%, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με ποσοστό 26,3%.

Σημειώνεται ότι έχει καταμετρηθεί περίπου το 98% των ψήφων σε ολόκληρη την πολιτεία, όπου ο Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται με πολύ μικρή διαφορά (49,5%) έναντι του Μπάιντεν (49,2). 

Επιπλέον, ο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η πολιτεία.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η καταμέτρηση σε μια σειρά πολιτειών, οι οποίες θα κρίνουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις –και όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζεται, έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

Όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία, τόσο το στρατόπεδο του Τραμπ, σε πολιτικό όχι μόνο επίπεδο, κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους – οι μεν για να συνεχίσει η καταμέτρηση, οι δε για να σταματήσει.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή