Μ. Δουκάκης: Επόμενος πρόεδρος ο Μπάιντεν – Ψεύτης και διεφθαρμένος o Τραμπ

Μ. Δουκάκης: Επόμενος πρόεδρος ο Μπάιντεν – Ψεύτης και διεφθαρμένος o Τραμπ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση του ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και επί τρεις θητείες κυβερνήτης της Μασαχουσέτης (1974, 1982, 1986), Μάικλ Δουκάκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η υπερδύναμη εισέρχεται σε μία δύσκολη περίοδο.

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν διαδικτυακά το Dukakis Center του American College of Thessaloniki (ACT) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ο κ. Δουκάκης εκτίμησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει πολιτικά ενεργός ακόμη και αν χάσει τις εκλογές, κάνοντας… πολιτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυξάνοντας έτσι την ένταση στο πολιτικό περιβάλλον. Ο Μάικλ Δουκάκης χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο, μεταξύ άλλων, παθολογικό ψεύτη και διεφθαρμένο και δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι πήρε τόσες πολλές ψήφους.

Μ. Δουκάκης: Ο Ντόναλντ Τραμπ μου φαίνεται τρελός!

Ο Μπάιντεν κατανοεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα μπορέσει να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης με το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή ρόλο των ΗΠΑ, επισήμανε ότι λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο Τραμπ οδεύουμε σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, ενώ για τον Μπάιντεν εκτίμησε ότι μπορεί να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση των διεθνών ζητημάτων. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Μπάιντεν, σε αντίθεση με τον Τραμπ, κατανοεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και σε όλη την πορεία του είναι κοντά στους Ελληνοαμερικανούς και στην Ελλάδα.

Τις ερωτήσεις στον κ. Δουκάκη έκαναν ο David Wisner, εκτελεστικός διευθυντής του Dukakis Center και ο καθηγητή Γιώργος Παγουλάτος, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή