Τον αποκεφαλισμό του Φάουτσι αν κερδίσει ο Τραμπ ζητάει ο Μπάνον

Τον αποκεφαλισμό του Φάουτσι αν κερδίσει ο Τραμπ ζητάει ο Μπάνον

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία εικόνα βγαλμένη από τις μέρες που το Ισλαμικό Κράτος κυριαρχούσε σε μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, θα επιθυμούσε να ξεκινήσει μία πιθανή δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ ο Στίβεν Μπάνον.

Σχολιάζοντας την εκλογική αναμέτρηση στο podcast του “The War Room”, o ακροδεξιός πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι η δεύτερη θητεία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα έπρεπε να ξεκινήσει με μία… μεσαιωνική προειδοποίηση προς τους αντιπάλους του. Η προειδοποίηση αυτή θα ήταν τα κομμένα κεφάλια του λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι και του επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, τα οποία θα τοποθετούνταν σε πασσάλους έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Η δεύτερη θητεία ξεκινάει με την απόλυση του Ρέι και την απόλυση του Φάουτσι», ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, τονίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για τον ίδιο. «Όχι, εγώ θα ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα, όμως ο πρόεδρος έχει καλή ψυχή και είναι καλός άνθρωπος», συνέχισε ο Μπάνον.

«Θα ήθελα να πάω πίσω στις παλιές εποχές της Αγγλίας των Τυδώρ. Θα έβαζα τα κεφάλια τους σε πασσάλους, τους οποίους θα τοποθετούσα στις δύο άκρες του Λευκού Οίκου ως προειδοποίηση για τους ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του προέδρου, τονίζοντας ότι «είτε προσαρμόζεσαι με το πρόγραμμα είτε φεύγεις».

Όπως αναφέρει σχετικά ο Independent, το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του podcast (@WarRoomPandemic) μετά τη μετάδοση της εκπομπής την Πέμπτη, κάτι το οποίο από την άλλη δεν έκανε με τον λογαριασμό της ηθοποιού Κάθι Γκρίφιν, η οποία κοινοποίησε μία εικόνα με ένα ομοίωμα του κομμένου κεφαλιού του Τραμπ την Τετάρτη. 

Σε ένα αντίστοιχο ακραίο σχόλιο προέβη και ο συμπαρουσιαστής του podcast Τζακ Μάξεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι πριν από 250 χρόνια τους προδότες τους κρεμούσαν, τονίζοντας ότι αυτή την εβδομάδα ήταν η επέτειος του απαγχονισμού δύο συνεργατών των Βρετανών αποικιοκρατών στη Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της Αμερικάνικης Επανάστασης. Ο Μπάνον απάντησε αναλόγως: «Έτσι κερδίζεις μία επανάσταση. Κανείς δεν θέλει να μιλάει για αυτό. Η επανάσταση δεν ήταν πάρτι σε κάποιο κήπο, έτσι; Ήταν εμφύλιος πόλεμος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή