Στα όρια «ασφυξίας» το σύστημα υγείας στην Αυστρία

Στα όρια «ασφυξίας» το σύστημα υγείας στην Αυστρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές των συστημάτων Υγείας της Ευρώπης, με ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις ολοένα και περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών να καταφύγουν στο ύστατο μέτρο του καθολικού lockdown.

Η Αυστρία, μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα την επιβολή πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε μετακινήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις. Παρά τις προσπάθειες, η κυβέρνηση της Βιέννης προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο να φθάσουν σε ποσοστό 100% πληρότητας στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξαιτίας του «πιο ισχυρού και πιο σοβαρού» δεύτερου κύματος μολύνσεων κορωνοϊού.

Μπορεί να υπήρξε σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων μέσα στο τελευταίο 24ωρο, έχοντας υποχωρήσει στα 6.464 από τον αριθμό-ρεκόρ 7.416 μολύνσεων την προηγούμενη ημέρα, όμως ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Ρούντολφ Άνσομπερ, παραδέχθηκε ότι οι αριθμοί είναι άκρως ανησυχητικοί.

«Το δεύτερο κύμα είναι πολύ πιο ισχυρό και πιο σοβαρό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 421 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την Τρίτη, η αυστριακή κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας, τα εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά με εξαίρεση τις υπηρεσίες take-away. Εργοστάσια, καταστήματα, νηπιαγωγεία και δημοτικά παραμένουν κλειστά, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Χέρβιγκ Όστερμαν, προειδοποιεί ότι οι προβλέψεις δείχνουν ότι ακόμη και με αυτά τα μέτρα, οι 750 από τις 800 κλίνες ΜΕΘ της Αυστρίας για ασθενείς Covid-19 θα έχουν γεμίσει έως τις 18 Νοεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή