Η Πενσιλβάνια ίσως αναδείξει τελικά τον πρόεδρο

Η Πενσιλβάνια ίσως αναδείξει τελικά τον πρόεδρο

Κοντά στην ανακοίνωση μη αναστρέψιμου προβαδίσματος Μπάιντεν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανακοίνωση νεότερων αποτελεσμάτων που θα οριστικοποιήσουν τη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν περιμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την Πενσιλβάνια να φέρεται έτοιμη να χρίσει τον τελικό νικητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας το Σάββατο στο CNN ο Επίτροπος του Δήμου της Φιλαδέλφειας, Ομάρ Σαμπίρ, δήλωσε ότι απομένουν περί τις 40.000 ψήφους να καταμετρηθούν στην πόλη, όπου είναι και το μεγαλύτερο υπόλοιπο των ψήφων που μένει να μετρηθούν. Εντός της ημέρας αναμένεται μεγάλος αριθμός αποτελεσμάτων από τη Φιλαδέλφεια, όπως είπε.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) αναμένονται νεότερα από την καταμέτρηση και στο Πίτσμπουργκ, την άλλη μεγάλη πόλη της κρίσιμης πολιτείας της Πενσιλβάνια.

Η διαφορά μεταξύ του κ. Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ ως τώρα, με καταμετρημένο περίπου το 96% των ψήφων (κατ’ εκτίμησιν) από το σύνολο των 7 εκατομμυρίων ψήφων που αναμένουν οι πολιτειακές αρχές, ανέρχεται στις 28.833 και διευρύνεται συνεχώς όσο ανοίγουν οι επιστολικές ψήφοι. Συνεπώς εκτιμάται ότι σε όλη την Πενσιλβάνια μένουν περί τις 250.000 με 300.000 ψήφους να καταμετρηθούν ακόμη.

Σε περίπτωση που οι ψήφοι που θα ανακοινωθούν από Φιλαδέλφεια και Πίτσμπουργκ ανεβάσουν τη διαφορά υπέρ του κ. Μπάιντεν σε μη αναστρέψιμο επίπεδο, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα αναδειχθεί και μαθηματικά ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπό την αίρεση πάντα τυχόν δικαστικών περιπετειών στις οποίες αποβλέπει πλέον ο αντίπαλός του.

Σε εθνικό επίπεδο ο κ. Μπάιντεν έχει αυξήσει τη διαφορά του από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στα 4,15 εκατομμύρια ψήφων, και το βασικό σενάριο προβλέπει να συγκεντρώσει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του κ. Τραμπ.

Νωρίς το Σάββατο το Twitter σήμανε ως παραπλανητικές τέσσερις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του Προέδρου Τραμπ σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή