Πανηγυρισμοί και ποικίλες αντιδράσεις στην εκλογή Μπάιντεν (βίντεο)

Πανηγυρισμοί και ποικίλες αντιδράσεις στην εκλογή Μπάιντεν (βίντεο)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένοι αλλά ειρηνικοί πανηγυρισμοί σημειώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, από άκρου εις άκρον, για την ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία της χώρας.

Οι εικόνες που καταγράφονται σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ατλάντα αλλά και η Φιλαδέλφεια, που ήταν εκείνη που τελικά έστεψε νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, δείχνουν προς το παρόν, το απόγευμα του Σαββάτου έναν τεράστιο ενθουσιασμό που σιγόβραζε εδώ και τέσσερις ημέρες, από την ημέρα δηλαδή των εκλογών.

Η είδηση της νίκης Μπάιντεν έγινε δεκτή με μεγάλη ποικιλία αντιδράσεων. H πρώτη αντίδραση του Προέδρου Τραμπ στην ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου ήταν απορριπτική, κάνοντας λόγο για δικαστικό αγώνα που αρχίζει από τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν ότι οι πανηγυρισμοί των φίλων των Δημοκρατικών ακούγονταν και μέσα στον Λευκό Οίκο, όμως τη στιγμή που ο κ. Μπάιντεν αναδεικνυόταν Πρόεδρος ο κ. Τραμπ έπαιζε γκολφ, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Εξαιρετική όμως ήταν η προσέγγιση του γερμανικού περιοδικού Spiegel: Δείχνει σε κινούμενη εικόνα τον κ. Μπάιντεν να αποκαθιστά την κεφαλή του Αγάλματος της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη με μια ευχή που αναπαράγει το σλόγκαν από την πρώτη εκστρατείας Τραμπ, το 2016: Να κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή