Αλτμάιερ: Η κατεύθυνση της πολιτικής των ΗΠΑ ίσως να μην ξεκαθαρίσει μέχρι την άνοιξη

Αλτμάιερ: Η κατεύθυνση της πολιτικής των ΗΠΑ ίσως να μην ξεκαθαρίσει μέχρι την άνοιξη

Μάας: Ο Μπάιντεν θα έχει διαφορετικό τόνο από τον Τραμπ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ να διαρκέσει μήνες εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, τονίζοντας ότι ίσως να μην ξεκαθαρίσει ποια κατεύθυνση θα πάρει η πολιτική της Ουάσιγκτον πριν από την άνοιξη.

Μιλώντας στο Deutschlandfunk και ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι εμπορικοί πόλεμοι θα τερματιστούν επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν, ο κ. Αλτμάιερ απάντησε πως αναμένει να υπάρξει επιστροφή στην πολυμερή προσέγγιση.

Χαρακτήρισε δε κλειδί το σχέδιο του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου να επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εκτίμησε πως δεν θα αλλάξουν τα πάντα επί των ημερών Μπάιντεν, αλλά αρκετά πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Ο κ. Μάας είπε πως δεν αναμένει ότι θα δίνεται τόση έμφαση στο ζήτημα των στρατιωτικών δαπανών στο ΝΑΤΟ επί προεδρίας Μπάιντεν, όση στη θητεία Τραμπ.

Το αίτημα της Ουάσιγκτον για τις στρατιωτικές δαπάνες ίσως δεν αλλάξει επί της ουσίας, αλλά θα προβάλλεται σε πολύ διαφορετικό τόνο, πρόσθεσε.

Επίσης, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εκτίμησε πως απαιτείται να υπάρξει ξανά σύγκλιση των θέσεων της Ευρώπης και των ΗΠΑ έναντι του Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ επέμενε να καταγγέλλει το ότι η Γερμανία δεν αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ της, όπως έχει συμφωνηθεί στο NATO.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διαμήνυσε το Σάββατο ότι θα πολλαπλασιάσει τις προσφυγές του στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατραπεί το αποτέλεσμα σε πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή