Η Κωνσταντινούπολη θρηνεί τη γάτα της Αγίας Σοφίας

Η Κωνσταντινούπολη θρηνεί τη γάτα της Αγίας Σοφίας

Η Γκλι είχε 113.000 ακολούθους στο Instagram.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γκλι, η διάσημη γάτα της Αγίας Σοφίας, προκάλεσε συγκίνηση το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη με τον θάνατό της, καθώς αποτελούσε χαρακτηριστική φιγούρα του ναού.

Ο θάνατός της στα 16 της χρόνια συμπίπτει φέτος με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν.

Ειδική ανάρτηση για τη γάτα της Αγίας Σοφίας έκανε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης: «Λυπάμαι που χάσαμε τη Γκλι, που έφυγε από γεράματα. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ,» έγραψε στο Twitter ο Αλί Γερλίκαγια.

Η Γκλι είχε δικό της λογαριασμό στο Instagram, στον οποίον και ανακοίνωσαν οι χειριστές του τον θάνατο της γάτας το Σάββατο. Το φημισμένο αιλουροειδές είχε ούτε λίγο ούτε πολύ 113.000 ακολούθους στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η γάτα της Αγίας Σοφίας είχε μάλιστα αποκτήσει διεθνή φήμη όταν τα φλας άστραψαν το 2009 αιχμαλωτίζοντας την εικόνα του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να τη χαϊδεύει κατά την επίσκεψή του στην εκκλησία που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς κατά την UNESCO.

Όταν το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε φέτος ότι μπορεί να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία, οι αρχές αψήφησαν την παγκόσμια κατακραυγή, αλλά φρόντισαν να διαβεβαιώσουν ότι η Γκλι θα παρέμενε στην Αγία Σοφία…

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή