Μέρκελ για νίκη Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να συνεργασθούν

Μέρκελ για νίκη Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να συνεργασθούν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ πρέπει να εργασθούν «η μία στο πλευρό της άλλης». Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η Ε.Ε. πρέπει να κάνει περισσότερα για τη θωράκιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ως ηγέτη με πείρα, ο οποίος γνωρίζει καλά την Ευρώπη και τη Γερμανία, τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε κοινές θεμελιώδιες αξίες και συμφέροντα».

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, ΗΠΑ και Γερμανία, ως χώρα-μέλος της Ε.Ε., πρέπει να εργασθούν «η μία στο πλευρό της άλλης» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, της τρομοκρατίας, αλλά και την προώθηση του ελευθέρου εμπορίου.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία «αιχμάλωτο της Ρωσίας» λόγω της υποστήριξης της συμφωνίας με τη Μόσχα για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Βαλτική Θάλασσα στην Ευρώπη, είχε απειλήσει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με την επιβολή τσουχτερών δασμών σε αυτοκίνητα που εισάγονται στι ςΗΠΑ, ενώ είχε ασκήσει επανειλημμένως κριτική στο Βερολίνο ότι δεν συνεισφέρει αρκετά στο ΝΑΤΟ.

«Εμείς οι Γερμανοί και εμείς οι Ευρωπαίοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες σε αυτή τη συνεργασία στον 21ο αιώνα», ανέφερε η κ. Μέρκελ. Αναφερόμενη στη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Καμάλα Χάρις αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους και ανυπομονεί να συνεργασθεί με την κ. Χάρις και τον κ. Μπάιντεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή