Covid-19: Μερικό lockdown στην Ουγγαρία

Covid-19: Μερικό lockdown στην Ουγγαρία

O Ορμπάν ήταν επιφυλακτικός μέχρι σήμερα στην υιοθέτηση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε μερικό lockdown στην Ουγγαρία το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη και για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Σημειώνεται πως ο Ορμπάν ήταν επιφυλακτικός μέχρι σήμερα στην υιοθέτηση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας της COVID-19.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως. Επίσης θα κλείσουν και τα εστιατόρια και θα αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ θα απαγορευτούν οι μεγάλες συναθροίσεις και οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Αν οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον σημερινό ρυθμό τα ουγγρικά νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το φορτίο», ανέφερε ο Ορμπάν.

Η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 55 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων να αυξάνεται μετά τα νέα στοιχεία σε 114.778 και των θανάτων σε 2.493. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω της COVID-19.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει μέχρι στιγμής από τα μεσάνυχτα, τώρα θα αρχίζει στις 20:00 και θα διαρκεί έως τις 05:00, ενώ τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες.

Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50, ενώ τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά. Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα, υπογράμμισε ο Ορμπάν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή