Τέλος και επισήμως ο γαμπρός του Ερντογάν

Τέλος και επισήμως ο γαμπρός του Ερντογάν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από τη θέση του Υπ. Οικονομικών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος διόρισε τον Λουτφί Ελβάν νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ο Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι γαμπρός του Ερντογάν, είχε δηλώσει την παραίτησή του το απόγευμα της Κυριακής, επικαλούμενος λόγους υγείας, πλην όμως μία ημέρα αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε διορίσει το Νατσί Αγκμπάλ στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι «Ως αποτέλεσμα αξιολόγησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλπαϊράκ να παραιτηθεί», έγινε δεκτό.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Ερντογάν εκφράζει τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του Αλμπαϊράκ στα δύο χρόνια που υπηρέτησε το Υπ. Οικονομικών».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας. «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή