Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπολσονάρο «θα συγχαρεί τον υποψήφιο που θα εκλεγεί»

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπολσονάρο «θα συγχαρεί τον υποψήφιο που θα εκλεγεί»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, θα συγχαρεί «εν ευθέτω χρόνω» τον υποψήφιο «που θα εκλεγεί» πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός του Χάμιλτον Μουράο, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπολσονάρο είναι ένας από τους ελάχιστους ηγέτες μεγάλης χώρας που δεν έχει συγχαρεί τον εκλεγμένο πρόεδρο, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου επί του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του και το επιτελείο του έχει αυξήσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος (Μπολσονάρο) περιμένει το τέλος αυτού του αδιεξόδου, της συζήτησης για τις κλεμμένες ψήφους (…) πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση», δήλωσε ο στρατηγός Μουράο.

«Είναι προφανές ότι εν ευθέτω χρόνο θα συγχαρεί όποιον εκλεγεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος κατά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο, στην Μπραζίλια.

Η Βραζιλία του Μπολσονάρο ακολουθεί έτσι βήματα χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό, οι οποίες απέφυγαν στην παρούσα φάση να συγχαρούν τον Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα τα εκκρεμή θέματα θα επιλυθούν, ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό, προετοιμαζόμαστε για τη νέα σχέση που θα πρέπει να δημιουργηθεί», με την Ουάσιγκτον, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι πλήγμα για τον Ζαΐχ Μπολσονάρο που συχνά αποκαλείται ο «Τραμπ των τροπικών», ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος αφότου υποστήριξε μέχρι το τέλος τον απερχόμενο πρόεδρο, το πρότυπό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή