Αντιπαθεί τον Τραμπ και το δείχνει

Αντιπαθεί τον Τραμπ και το δείχνει

Επική ανάρτηση από τον φωτογράφο του Ομπάμα.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πιτ Σόουζα είναι ένας διεθνούς φήμης φωτογράφος ο οποίος εν πολλοίς έχει κερδίσει αυτή την αναγνωρισιμότητα από την πρότερη θέση του είχε: Ήταν ο προσωπικός φωτογράφος του Μπαράκ Ομπάμα, ο άνθρωπος σκιά με την κάμερα. Ο Σόουζα διατηρεί ένα πολύ ενεργό προφίλ στο Instagram οπου -ως επί το πλείστον- αναρτά φωτογραφίες από την προεδρία Ομπάμα.

Ήταν ο άνθρωπος που παρέστη σε όλες τις επαφές και σε όλα τα ταξίδια που πρώην προέδρου. Όπως και τη μέρα εκείνη που ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο- μια στιγμή τραυματική για τον φωτογράφο, όπως αποφάσισε να αποκαλύψει τέσσερα χρόνια μετά…

Η ανάρτηση είναι καθ’ όλα εντυπωσιακή. Ο Σόουζα αφού πρώτα αναρτά μια… προειδοποίηση, λέγοντας ότι απαιτείται η διακριτικότητα των θεατών καθώς το μισό από το περιεχόμενο μπορεί να είναι ενοχλητικό, εμφανίζει μια φωτογραφία του Ομπάμα με τον Τραμπ, όταν έμειναν οι δύο τους -και ο Σόουζα- με τα ΜΜΕ και τους συνεργάτες να έχουν αποχωρήσει.

Ο Σόουζα γράφει ότι αυτή η σκηνή τον στοίχειωσε για χρόνια, σημειώνοντας ότι πάντα στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα επιχειρούσε να είναι η μύγα στον τοίχο καταγράφοντας την προεδρία. «Ήμουν ο παρατηρητής, όχι κάποιος που συμμετείχε».

Και συνεχίζει: «Δύο μέρες μετά τις εκλογές του 2016, ήμουν ο μόνος που παρευρέθηκα στο Οβάλ Γραφείο όταν ο πρόεδρος Ομπάμα επρόκειτο να συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο για τη μετεκλογική συνάντησή τους. Ο Πρόεδρος Ομπάμα, ως ένας τζέντλεμαν που είναι, επισήμανε την παρουσία μου στον εκλεγμένο πρόεδρο και με σύστησε. Ένιωσα ότι η ορθή μου στάση ήταν να αφήσω κάτω τη φωτογραφική μου μηχανή, να τον προσεγγίσω και να σφίξω το χέρι του για να τον συγχαρώ».

Η αντιπάθεια του προς τον Τραμπ δεν κρύβεται: «Από τις 20 Ιανουαρίου 2017, η αποστολή μου ήταν να απαλλάξω την καθημερινή μου συνείδηση από αυτήν τη στιγμή. Απομένουν μόνο 72 ημέρες».

Δείτε την ανάρτηση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This scene has haunted me for four years.⁣ ⁣ During the Obama administration, I tried to always be the fly on the wall in documenting his Presidency. I was the observer, not the participant.⁣ ⁣ Two days after the election in 2016, I was the only one present in the Oval Office when President Obama was about to sit down with the President-elect for their post-election meeting.⁣ ⁣ President Obama, being the gentleman that he is, pointed me out to the President-elect and introduced me to him.⁣ ⁣ I felt the appropriate thing to do was to put my camera down and reach out to shake his hand to congratulate him.⁣ ⁣ Since January 20, 2017, my mission has been to rid this moment from my every day consciousness. ⁣ ⁣ Only 72 days to go.⁣ ⁣ #TheWayISeeIt⁣ ⁣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pete Souza (@petesouza) στις

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή