Άλμπερτ Μπουρλά: Θα ήθελα να κάνω πρώτος το εμβόλιο

Άλμπερτ Μπουρλά: Θα ήθελα να κάνω πρώτος το εμβόλιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρόθεσή να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα υποβληθούν στο εμβόλιο της εταιρίας του για τον κορωνοϊό εκδήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε χθες στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

O Άλμπερτ Μπουρλά ερωτάται υπό ποίες συνθήκες θα έκανε το εμβόλιο, αλλά και τι θα ήθελε να δει προσωπικά εκείνος και η οικογένειά του ώστε να αποφασίσουν να το κάνουν.

Ο κ. Μπουρλά απαντά:

«(…) Πιστεύω πραγματικά στην ακεραιότητα και τις επιστημονικές δυνατότητες και του FDA (του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων) αλλά και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Από τη στιγμή που θα το εγκρίνουν, θα ξέρω ότι είναι ασφαλές για τη οικογένειά μου. Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να λάβω το εμβόλιο μεταξύ των πρώτων, ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαι ο πρώτος (που το έλαβε).

Αλλά θα το προσπαθήσω και για την οικογένειά μου. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μερικά ηθικά ζητήματα.

Εάν για παράδειγμα υπάρχουν λίγες δόσεις, δεν ξέρω κατά πόσον η κυβέρνηση – εννοώ το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων- θα συνιστούσε σε ανθρώπους της ηλικίας μου και του δικού μου εργασιακού φορτίου να είμαι ανάμεσα στους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο, οπότε θα ήθελα να το σεβαστώ αυτό.

Αλλά θα προσπαθήσω να τους πείσω να μου επιτρέψουν να συμμετάσχω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή