Βαλερί Μπάιντεν Όουενς: Η αδερφή του εκλεγμένου προέδρου αποκαλύπτει

Βαλερί Μπάιντεν Όουενς: Η αδερφή του εκλεγμένου προέδρου αποκαλύπτει

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα συναντήσει ποτέ ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε η αδερφή του, Βαλερί Μπάιντεν Όουενς σε συνέντευξή της στο Axios, όταν ρωτήθηκε εάν ο εκλεγμένος πρόεδρος θα μπορούσε να συγχωρήσει τον προκάτοχό του. «Δεν θα ξαναδεί ποτέ τον Ντόναλντ  Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κατέβει από τη σκηνή και στις 20 Ιανουαρίου θα είναι ιστορία, θα είναι παρελθόν. Ο Τζο δεν πρόκειται να μιλήσει για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ποιος ενδιαφέρεται;», είπε χαρακτηριστικά η αδερφή του 78χρονου εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και επί 49 χρόνια σύμβουλός του. 

Μάλιστα, ο Μπάιντεν Όουενς δήλωσε ότι ο αδερφός της σκοπεύει να διεκδικήσει την παραμονή του στο Λευκό Οίκο και για μία δεύτερη θητεία. «Βέβαια», «απολύτως», απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν ο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος και το 2024, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η προεδρία του θα είναι μεταβατική. «Είναι μεταβατικός με την έννοια ότι φέρνει όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους (στην κυβέρνηση) και μας ξαναφέρνει πίσω ώστε να μην είμαστε μία διχασμένη χώρα», είπε. 

 

Η αδερφή του εκλεγμένου προέδρου, που σύμφωνα με το Axios είναι η έμπιστη σύμβουλός του και εκείνη που τον επηρεάζει σε πολλές από τις αποφάσεις του, δηλώνει ότι ο Μπάιντεν «είναι ο πιο έμπειρος άνθρωπος που έχει μπει στο Λευκό Οίκο στην αμερικανική ιστορία, εξαιτίας των 36 χρόνων του στη Γερουσία και μετά των οκτώ χρόνων του με τον πρόεδρο Ομπάμα». 

«Πραγματικά, πραγματικά πιστεύει ότι στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή τη χώρα, έχουμε μία τεράστια ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους τους Αμερικανούς», είπε η Μπάιντεν Όουενς. Ο αδερφός της σκοπεύει να συνεργαστεί με προοδευτικούς, συντηρητικούς, Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους και να αποκαταστήσει το σεβασμό προς την κυβέρνηση, πρόσθεσε. 

Όσο για το πώς θα τον αποκαλεί όταν θα μπει και επισήμως στο Λευκό Οίκο; «Τζόι, Τζο», απαντά. «Εάν εκείνος με λέει Πρώτη Αδερφή, θα τον λέω κ. Πρόεδρο». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή