ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Ευχαριστούμε τον Αλμπαϊράκ για τα σεισμογραφικά σκάφη και τα γεωτρύπανα

«Στην Ανατ. Μεσόγειο είναι εφικτή μια λύση αν σταματήσουν να κακομαθαίνουν την Ελλάδα» - Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε την «αλλαγή»

Ερντογάν: Ευχαριστούμε τον Αλμπαϊράκ για τα σεισμογραφικά σκάφη και τα γεωτρύπανα

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησης του Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Ευχαριστώ τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ και προσωπικά και εκ μέρους του λαού μου. Στην πορεία αυτή, βρήκε ευκαιρία στην παγκόσμια οικονομική κρίση και προμηθευτήκαμε δύο σεισμογραφικά σκάφη αλλά και τρία γεωτρύπανα κι αυτό ήταν επιτυχία οικονομικής διαχείρισης. Ο ίδιος μας ζήτησε να αποχωρήσει για λόγους υγείας κι εμείς αποδεχθήκαμε το αίτημα του» ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε «αλλαγή» στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και τόνισε πως θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό και οικονομικό τομέα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «σε περίπτωση που σταματήσουν να κακομαθαίνουν την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους, τότε πιστεύουμε πως σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εφικτή μια δίκαιη συμφωνία».