Ισπανία: Στο 4% ο ΦΠΑ για τις μάσκες

Ισπανία: Στο 4% ο ΦΠΑ για τις μάσκες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στις μάσκες στο 4% από 21% στην προσπάθεια να πέσει η λιανική τους τιμή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Μιλώντας στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αφού ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργά χθες, Τρίτη, ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή.

«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα μεταφραστεί σε χαμηλότερη τιμή για τον καταναλωτή και όχι σε μεγαλύτερα περιθώρια (κέρδους) για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Μοντέρο στους βουλευτές.

Η χρήση μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση από τον κορονοϊό είναι υποχρεωτική εδώ και αρκετούς μήνες στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας –η οποία είναι η δεύτερη χώρα στη δυτική Ευρώπη με τον μεγαλύτερο σωρευτικό αριθμό μολύνσεων– για όλους από την ηλικία των έξι ετών και πάνω

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή