ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Ρωσία ξεκινά τη μαζική παραγωγή του «Sputnik-V»

Η Ρωσία ξεκινά τη μαζική παραγωγή του «Sputnik-V»

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού «Sputnik-V» και παράλληλα διευρύνεται η παραγωγή του από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την τηλεδιάσκεψη της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS.

«Το πρώτο στον κόσμο, κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς» διεμήνυσε ο Μουράσκα.

Δήλωσε, επίσης, ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειας του».

«Για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο» πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε, αυτή τη στιγμή, στη Ρωσία, διεξάγονται έρευνες γι’ ακόμη μία σειρά εμβολίων και στην παρούσα φάση γίνονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.     

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.