Ολλανδία: Γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σ. Αραβίας

Ολλανδία: Γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σ. Αραβίας

55" χρόνος ανάγνωσης

Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Χάγη, στην Ολλανδία, τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί από τα πυρά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις για το περιστατικό αυτό, το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος).

Εικόνες που μεταδόθηκαν από δίκτυα της ολλανδικής τηλεόρασης δείχνουν στον δρόμο σκόρπιους κάλυκες και τρύπες από σφαίρες στα παράθυρα της πρεσβείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν 20 οπές από σφαίρες στο κτίριο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των σφαιρών που ερρίφθησαν στο κτίριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν έρευνα για τα κίνητρα των δραστών, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τελετή για την επέτειο από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918, στην οποία ήταν παρόντες δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι, Βρετανοί και Έλληνες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας υπήκοος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP