Γερμανία: «Πολύ σοβαρή» παραμένει η κατάσταση
Κορωνοϊός

Γερμανία: «Πολύ σοβαρή» παραμένει η κατάσταση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Τα μέτρα για την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού «θα μας συνοδεύουν για καιρό» προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπορεί να μειωθεί, «αν συμμαζευτούμε», πρόσθεσε.

Η Γερμανία, η οποία έχει κλείσει την εστίαση και έχει απαγορεύσει τις ιδιωτικές συναθροίσεις, διαπιστώνει τα «πρώτα σημάδια» επιπεδοποίησης της καμπύλης αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο «η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή» με τα νέα 22.000 κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ αναμένεται αύξηση και του αριθμού των θανάτων και το σύστημα υγείας θα φθάσει στα όριά του. «Πρέπει να αποφύγουμε επιδείνωση της κατάστασης…στόχος μας είναι να φέρουμε τα κρούσματα σε ένα επίπεδο που να μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας», τόνισε εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρρωσταίνουν όλο και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι αυξάνοντας την ανάγκη για κλίνες ΜΕΘ.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch υπενθύμισε τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται, από το πλύσιμο των χεριών και τον αερισμό των εσωτερικών χώρων μέχρι τον περιορισμό των επαφών και την παραμονή σε καραντίνα με την εμφάνιση και του παραμικρού συμπτώματος.

«Αυτά τα μέτρα θα μας συνοδεύουν για καιρό, ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο», τόνισε.

Η Αγγελα Μέρκελ και επικεφαλής τοπικών αρχών θα εξετάσουν την εξέλιξη της κατάστασης την Δευτέρα και θα αποφασίσουν αν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters